Blogbericht

Microsoft New Commerce Experience. Wat is het precies én wat kan het voor mij betekenen?

De Microsoft New Commerce Experience bestond reeds voor Azure. Dit jaar trekt Microsoft deze experience door naar Microsoft 365 & Dynamics 365 Wat betekent dit concreet voor mij als Microsoft klant? Moet ik nu reeds reageren of wacht ik beter af tot mijn partner mij contacteert of tot de looptijd van mijn contract bijna ten einde is? Koop jij vandaag jouw licenties via een Cloud Solution Partner (CSP) lees dan deze blog zeker verder!

Omdat wij als specialisten van eVri de omgevingen van onze klanten kennen en weten wat hun noden zijn, kunnen we de noden van hun medewerkers matchen met het juiste M365 pakket. De Microsoft New Commerce Experience staat al even op onze radar, gezien onze nauwe samenwerking met Microsoft. Vandaag informeren en begeleiden we onze klanten reeds op dit vlak! Enkele van onze klanten kunnen hierdoor besparen en nog steeds flexibel aan de slag gaan met hun huidige en toekomstige licenties.

Wanneer is het New Commerce programma voor mij van toepassing?
De new commerce experience is in het leven geroepen om de aankoopervaring van Microsoft licenties te verbeteren. Het programma is van toepassing voor elke klant die vandaag zijn huidige Microsoft Licenties via een Cloud Solution Partner (CSP) aankoopt.

Wat betekent het New Commerce programma voor mijn bestaande licenties? En wat gaat er allemaal veranderen?
Binnen het bestaande CSP programma betaal je per maand of per jaar, maar het is een maandelijks opzegbaar contract. Zeg je een aantal licenties op, dan betaal je de volgende maand minder of zal je een creditnota ontvangen voor de licenties die je reeds vooraf betaald hebt. Binnen het New Commerce programma zal je commitments aangaan met Microsoft. Deze commitments kunnen zoals vandaag maandelijks of jaarlijks zijn. Op termijn is er ook sprake van een 3-jaarlijks commitment model. Je zal dus vooraf een afspraak maken met je Microsoft partner in welk commitment model je wil stappen. Indien je voor een jaarlijks commitment abonnement kiest, kan je nog steeds maandelijks betalen maar is het niet opzegbaar gedurende je commitment periode.

Wat zijn de voor- en nadelen voor mij als klant?
Heb je flexibiliteit nodig omdat je bijvoorbeeld met tijdelijke werkkrachten werkt? Dan kan je beter kiezen voor een maandelijkse commitment. Dit komt echter met een premium meerprijs van 20%. Voor de stabiele massa aan licenties kan je dan beter kiezen voor een jaarlijks (en op termijn 3-jaarlijks) commitment, waardoor je een zeer voorspelbaar en voordeliger kostenplaatje bekomt. Het is ook mogelijk beide commitments te combineren.

Wat met de aangekondigde prijsstijgingen?
Microsoft heeft een prijsstijging van 15% aangekondigd vanaf 1 maart 2022 voor o.a. Microsoft Business Premium & Microsoft/Office 365 E3. Door nu te reageren en mee in de New Commerce Experience te stappen, kan je je licenties nog voordelig aankopen met een prijszekerheid voor de commitment die je gekozen hebt. Microsoft kondigde ook reeds enkele promoties aan hieromtrent.

Kijk dus zeker eens kritisch naar je huidige licenties. 
Voor welke gebruikers kan ik een langere commitment aangaan. 
Hebben ze de correcte licentie? Kunnen ze eventueel downgraden of is er eerder een upgrade nodig? 
Vandaag lopen er ook enkele promoties voor upgrades naar Microsoft 365 E5

Wat met flexibiliteit & licentiekeuze binnen het New Commerce Programma?
Je kan upgrades doen van je bestaande licenties. Concreet wil dit zeggen dat je van één betalende licentie naar een andere betalende licentie kan gaan. Je kan bijvoorbeeld van een Business Standard licentie overstappen naar een Business Premium licentie. Je kan dit voor al licenties doen, maar ook enkel voor die gebruikers die een premium licentie nodig hebben.
Downgraden is echter niet mogelijk in de New Commerce Experience.
Bij het maken van je commitment heb je nog 72 uur bedenktijd. Concreet betekent dit dat je je commitment binnen de 72 uur kan herroepen.
Na het verstrijken van deze 72 uur, is het niet meer mogelijk om de aangekochte licenties terug te roepen.

Hoe schakel ik over naar het New Commerce model en heb ik een keuze?
Om over te schakelen naar het New Commerce model kunnen wij vanaf januari je huidige diensten migreren van het ‘legacy’ model naar het New Commerce model. Het is mogelijk nog even op het legacy model te blijven, maar vanaf maart 2022 is het niet meer mogelijk extra licenties aan te kopen in dit model.
Vanaf dan zal enkel het New Commerce model nog beschikbaar zijn voor het aankopen van seat-based offers.

Wat kan eVri voor mij betekenen?

In de overgangperiode tot juni 2022 staan wij jou graag met raad en daad bij. We zorgen er ook voor dat je diensten op tijd gemigreerd worden naar het New Commerce model, zodat je kan blijven gebruik maken van al je diensten.

Tussen januari & maart 2022 zal Microsoft een aantal promoties lanceren 
waardoor jouw bedrijf nog iets langer kan genieten van betere prijzen
door je vast te engageren voor een jaar.

Ook daarna begeleiden en informeren we jou graag.

We nemen graag de tijd om samen met jou je huidige landschap in kaart te brengen en het licentiemodel op punt te zetten.